top of page
achtergrond basic_4x.png
Kennismaking & intakegesprek

Kennismaking & intakegesprek

Vrijblijvend kan ik een kennismaking met jullie inplannen om elkaar te leren kennen en samen te kijken of er van beide kanten een goede klik is. De kraamweek moet namelijk een week zijn om nooit te vergeten!

 

Als jullie besluiten om je bij mij in te schrijven plan ik een intakegesprek in rond 32 weken zwangerschap. In principe vindt het gesprek bij jullie thuis plaats, maar in overleg is telefonisch ook mogelijk als jullie dat fijn vinden.

 

Tijdens dit gesprek zullen we de volgende onderwerpen bespreken:

  • Wat verwachten jullie van de kraamzorg en van mij?

  • Waar wil je bevallen?

  • Wil je borst- of kunstvoeding geven?

  • De taken van de kraamverzorgende.

  • De Arbo-richtlijnen rondom bijvoorbeeld de hoogte van het kraambed.

  • Het aantal uur kraamzorg.

  • De babyuitzet & het kraampakket.

  • Wanneer bel je mij?

 

Tijdens de zwangerschap kan je natuurlijk altijd contact met me opnemen voor vragen.

Wanneer schrijf ik ij in?
Ashley Bakx in actie voor Life Kraamzorg

Wanneer schrijf ik mij in?

Je kan je al aanmelden zodra je weet dat je zwanger bent. Hoe eerder ik dit weet, hoe meer kans je hebt dat ik ruimte heb rond jouw uitgerekende datum.

Laten we gaan voor een onvergetelijke kraamweek waar jullie optimaal kunnen genieten!!

- Kraamzorg - Kraamweek - Zelfstandig - Gezinnetje - Vertrouwd

Life kraamzorg

achtergrond basic_4x.png
Kraamzorguren

Kraamzorguren

Tijdens het intakegesprek wordt er een indicatie gemaakt op basis van de gezinssituatie volgens het Landelijk Indicatie Protocol (LIP). In het basispakket gaat het met borstvoeding om 49 uur en met kunstvoeding om 45 uur verdeeld over 8 dagen.

 

Tijdens de kraamweek kunnen deze uren bijgesteld worden en kijken we samen per dag wat het beste voegt en wat er nodig is. Zo ook als jullie bijvoorbeeld de eerste dagen na de bevalling in het ziekenhuis moesten blijven. Indien nodig kan de verloskundige meer of minder uren/dagen indiceren.

Verzekering

Verzekering

In principe wordt kraamzorg vergoed vanuit de basisverzekering. Wel is er een eigen bijdrage van €5,10 (2024) per zorguur. Door een aanvullende verzekering kan het zijn dat je hier nog een deel van vergoed krijgt. Daarom is het belangrijk om de polisvoorwaarden van je verzekering goed door te lezen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Ahley Bakx in actie voor Life Kraamzorg

- Kraamzorg - Kraamweek - Zelfstandig - Gezinnetje - Vertrouwd

Life kraamzorg

Samenwerking
Samenwerking

Samenwerken

Life Kraamzorg is aangesloten bij de kraamzorg coöperatie KZG, waardoor ik contracten heb met alle zorgverzekeraars. Ook heb ik een samenwerkingsverband met KraamzorgPartners, een groep zelfstandige kraamverzorgenden uit de kop van Noord-Holland. Natuurlijk zal ik er alles aan doen om zelf jullie kraamweek te verzorgen, maar geboortes zijn helaas niet te plannen en staan wij bij KraamzorgPartners voor elkaar klaar als dat nodig is. 

Kenniscentrum kraamzorg Logo
Cooperate kzg
Kraamzorgpartners-logo-verschillende-kleuren-3.png
hkz_4x.png
bottom of page